Česká klasika, která potěší celou rodinu. Mleté hovězí a vepřové masu smíchejte s ostatními ingrediencemi, šoupněte seknou do trouby a pak už se můžete těšit na skvělý oběd či večeři. Domácí sekaná je perfektní s bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem.
Domácí pečená sekaná
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
0.0
0x hodnoceno
Postup
- Troubu si předehřejte na 190 °C a připravte si menší pekáč.
- V pánvi na střední stupeň rozehřejte lžíci olivového oleje a lžíci másla.
- Potom na směsi tuku opékejte cibuli a česnek do zlatova.
- Směs následně přesuňte do větší mísy. Přidejte maso, vejce, majoránku, rajčatový protlak, hořčici, sůl a pepř.
- Ke směsi masa přidejte i trochu strouhanky a začněte zpracovávat do konzistentní směsi. Sekaná by měla dobře držet tvar.
- Z masa vypracujte šišku, dejte do pekáče a podlijte vodou.
- Pečte cca 50 minut.
Po upečení nakrájejte na jednotlivé porce. - Podávejte s bramborami, bramborovou kaší nebo kváskovým chlebem. Nesmí chybět kyselá nakládaná okurka.