Kachní maso je u nás velmi oblíbené. Vyzkoušejte si připravit kachní prsa podle Honzy Punčocháře. Podávejte ho s rizotem z krup s marinovanou dýní Hokkaidó.
Kachní prso s dýňovým rizotem z krup
- snadné
- do 60 minut
- Hlavní chody, Večeře, Masové recepty
4.6
5x hodnoceno
Postup na dýňové rizoto
- Nakrájejte dýni na tenké plátky, osolte, přidejte olivový olej, ocet a nechte hodinu marinovat
- Kroupy namočte a nechte do druhého dne nabobtnat. Potom je uvařte v osolené vodě na skus (ať nejsou úplně uvařené), propláchněte pod tekoucí studenou vodou a nechte vykapat.
- Dýni omyjte, neloupejte, nakrájejte na kostky a vyskládejte na plech s pečicím papírem. Dýni osolte, opepřete a decentně zakápněte olivovým olejem. Plech vložte do trouby a pečte 30 minut při 160 °C.
- Upečenou měkkou dýni Hokkaidó přendejte do mixéru a umixujte hladké pyré. Na zbytku olivového oleje zpěňte najemno nakrájenou cibuli, přidejte propláchnuté, uvařené kroupy, dýňové pyré, vše zalijte zeleninovým vývarem a vařte, než budou kroupy měkké. Do hotového kroupeta nastrouhejte parmezán, zahustěte ho studeným, na kostičky nakrájeným máslem a zamíchejte.
Postup na kachní prsa
- Kachní prsa položte kůží dolů na studenou pánev a pomaličku opékejte, dokud nevzniknou škvarečky, poté maso obraťte a opečte.
- Poté pečte při 180 °C v troubě 8–10minut.